RVK

IMG_8794.jpg
 
 

More than half a century after its construction, the building’s facade had deteriorated significantly. The removal of the old wall panels revealed serious rot which required new concrete work in order to restore the elements’ structural qualities. Furthermore, all of the walls, balcony and roof slabs required appropriate waterproofing. The front facade was finished with the use of coherent materials such as the stone wall panels, glass balustrades and wooden flooring for the top balconies. A similar concept was applied to the back of the building, where the brick walls were repainted in white and paired with new metal balustrades.

  • Location: Knokke-Heist

  • Use: Residential

  • Year of construction: 1963

  • Status: Completed 2018

  • Study: Shell

  • More Articles

 
 
 
 
 
 
2018-09-11 12.14.36_2.jpg
 
 
 
 
 
 
2018-09-11 12.07.54_2.jpg
 
Noemi ChausidisKnokke-Heist